logo-image

Традиция

Марката ДопелхерцИсторията на Куайсер Фарма започва през 1897г. с малка фармацевтична фабрика в Хамбург.

След като приключил обучението си по фармация, младият фармацевт Алфред Куайсер тръгнал от Лаузиц, област Дрезден и стигнал до Хамбург да търси щастието си като млад производител на фармацевтични продукти.

Той решил да се специализира в производството на продукти за здравето като кремове, течни сапуни и пасти за зъби. Въпреки някои спънки и трудности г-н Куайсер се радва на стабилен растеж на бизнеса си. Той дължи успеха си на уникална комбинация от умения.

Другата нишка от историята на Куайсер Фарма започва с Джоузеф Петер Хенес, химик от град Есен. През 1919, като използва билки и други естествени съставки, г-н Хенес създава оригиналната рецепта за това, което днес е известно като Doppelherz® Energie-Tonikum (Допелехерц® Енерготоник). Той основава компания, също наречена Допелхерц и започва да произвежда и успешно да продава новия си тоник.

Двете компании в крайна сметка се сливат, за да образуват "Queisser Pharma" (Куайсер Фарма). В края на седемдесетте години Куайсер Фарма е закупена от Детлефсен Холдинг, стара фамилна фирма със седалище във Фленсбург, чиито корени могат да се проследят назад до основаването на главния им офис във Фленсбург през 1738.

От 1987 офисът на Куайсер Фарма е регистриран във Фленсбург.