logo-image

Черният кимион – естествената защита за детския имунитет!

За всеки родител здравето на детето му е основен приоритет и мисия. В днешно време имунната система е подложена на редица застрашаващи фактори: замърсена околна среда, нездравословен начин на живот, употреба на медикаменти. Децата са особено уязвими, тъй като:

  • имунната им система е в процес на развитие
  • подложени са на прекомерен стрес
  • обработват голям поток от информация
  • хранят се нерационално в детската градина и училище
  • ежедневно се борят с различни вируси и настинки
  • приемат различни медикаменти

За това от изключително значение е регулярната профилактика и превенция преди боледуване и осигуряване на особени грижи в периодите на настинка или грип. При подрастващия организъм се повишават нуждите от правилно снабдяване с хранителни вещества, каквито са:
Витамин А – за поддържане на нормално зрение;
Витамин D – за подкрепа на имунитета, здрави кости, зъби и мускули
Витамин Е – за осигуряване на антиоксидантна защита.
Цинкът е един от най-важните микроелементи за правилното функциониране на нашето тяло. Благотворните му ефекти са многобройни и включват подпомагане на нормалния синтез на белтъчини, клетъчното делене, зрителната функция, както и запазване на нормалното състояние на кожа, коса и нокти.

Много важен растителен екстракт в подкрепа на силния детски имунитет е маслото от черния кимион.

Черният кимион (Nigella sativa) е типично за Югоизточна Азия растение, широко използвано в медицината от хилядолетия. Известно е с множество различни имена - калонджи, чернушка, римски кориандър, фараонско масло, черно семе, а в България е познато като полска челебитка. Родството с подправката кимион е доста далечно – двете растения са от различни разреди. Маслото от семена на черен кимион е богат източник на витамини от група В, микроелементи (мед, цинк, желязо), както и полиненаситени мастни киселини. В комбинация с активната му съставка тимоквинон осигуряват:

  • силна подкрепа за детския имунитет преди и по време на боледуване
  • антиоксидантна защита
  • подпомагат съпротивителните сили на организма
  • подкрепят специфичните нужди на децата в периода на растеж

Множество клинични проучвания, проведени в последните 10-15 години се опитват да намерят научно обяснение на факти, които са емпирично известни в хилядолетните традиции на китайските, индийските, арабските и африканските медицински учения. Доказва се, че маслото от черен кимион предпазва нашите клетки, стабилизира мембраната на белите кръвни телца и потиска образуването на някои медиатори на възпалението. Установен е също и понижаващ ефект по отношение на кръвната захар, по механизъм, независим от инсулина. В много проучвания, които включват алергични пациенти, се установява, че маслото от черен кимион е безопасно и добре толерирано допълнение към основната терапия и подобрява субективните оплаквания, т.е. качеството на живот на хората, които са го приемали.
Много добрият профил на безопасност на този растителен екстракт го правят идеален за прилагане в детска възраст. В литературата липсват данни за каквито и да било сериозни нежелани реакции, предозиране или непоносимост към маслото от семена на черен кимион.

Допелхерц® актив Имуно за Деца осигурява пълноценен прием на важни и незаменими хранителни съставки от особено значение за подрастващия организъм. Може да се приема от деца над 4 години по 1 капсула дневно, а при ученици се препоръчват 2 капсули на ден.

Естествената защита за здрави и силни деца!

 Допелхерц® актив Имуно за Деца