logo-image

Искате ли да забравите за студените крайници и проблемите с паметта? Доверете се на Гинко Билоба + ОМЕГА 3!

 

С настъпването на пролетта започва и пролетната умора. Все повече хора се оплакват от влошаване на паметта, намаляване на концентрацията, по-лесна уморяемост и раздразнителност. Това особено се усеща в дните, когато непостоянното пролетно време напомня за отиващата си зима. Съществуват редица фактори:

 • Непълноценен хранителен режим
 • Трудно адаптиране към новото часово време
 • Ежедневната борба с вируси и настинки
 • Прекомерен стрес
 • Напредване на възрастта

С напредване на възрастта се увеличава рискът от настъпване на изменения в:

 • оросяването, особено в областта на крайниците
 • невронните структури в мозъка и свързаните с тях промени в разбирането на света и в поведението.


Сигурно всеки от нас си задава въпроса:

Как да запазим паметта и концентрацията си с напредване на възрастта?
Отговорът можем да открием в природата и нейните безценни дарове каквито са растението Гинко Билоба и рибата сьомга.


Гинко Билоба
е древно растение, оцеляло през ледниковия период, заради което се свързва с изключителна жизненост. Познато е и се използва в Азия от много време. Листата му са източник на ценни вещества като терпени и флавоноиди, които стимулират силно кръвообращението и по този увеличат притока на кислород до мозъка и крайниците. В допълнение към това предпазват нервните клетки от липсата на кислород и подобряват енергийния метаболизъм. Отдавна е известно, че екстрактът от растението Гинко Билоба подпомага по-добрата концентрация и памет.

Знаете ли, че Гинко Билоба подпомага и по-доброто оросяване на крайниците? Една от основните причини за поява на непрестанен студ в крайниците е лошото им кръвооросяване, което често довежда до невъзможност за набавяне и усвояване на ценни хранителни вещества. Обикновено, това се дължи на натрупване на атеросклеротични плаки в кръвоносните съдове, които намаляват притока на кислород и кръв до органите и затрудняват работата на сърцето, което се налага да работи усилено срещу по-голямо съпротивление. Това повишава риска от сърдечно-съдови заболявания.

Като говорим за адекватната грижа за сърдечно-съдовата система, няма как да не отбележим изключително важната роля, която имат за нея oмега-3 мастните киселини.
Пълноценни източници са риба сьомга и антарктически крил. Интересен факт е, че полезните свойства на омега-3 киселини са открити при ескимосите в Гренландия - тяхното хранене е богато на мазнини, но въпреки това при тях се наблюдава извънредно ниска заболеваемост от сърдечно-съдови болести. Потвърдено е, че това е пряко следствие от характерната за ескимосите обилна консумация на морска храна, богата на омега-3. За да си набавим необходимото количество омега-3 мастни киселини, е необходимо да консумираме риба сьомга поне 2 пъти седмично. Колко от нас успяват да го направят?


Съществуват много ползи от приема на омега-3 мастни киселини:

 • Незаменими са, тъй като човешкото тяло се нуждае от тях, а не може да ги произвежда
 • Защитават сърцето
 • Подпомагат нормалната функция на мозъка, а в комбинация с витамини от групата B и на нервната система
 • Важни са поддържането на добро зрение
 • Подпомагат нормалния баланс на холестерол и триглицериди


С оглед на всичко това, не е изненада, че водещи в световен мащаб фармацевтични компании влагат огромен ресурс в изследване възможностите за по-широко приложение в медицината на тези важни хранителни съставки. Изключително успешни през последните десетилетия се оказват проучванията, базирани на едновременното приложение омега-3 мастни киселини и екстракти от Гинко Билоба в комбинация с витамини от групата B. Те доказват, че приемът на тези субстанции под формата на комбиниран препарат, дава силен позитивен ефект при проблеми с оросяването на крайниците, при намалена памет и концентрация и сърдечно-съдови заболявания.

 Искате ли да забравите за студените крайници и проблемите с паметта? Доверете се на Гинко Билоба + ОМЕГА 3!