logo-image

Как да се погрижим за кожата си през пролетта?

Как да се погрижим за кожата си през пролетта?Красивата кожа никога не излиза от мода! Това е факт, толкова познат и утвърден, колкото е и този за съществуването на гравитацията.
За съжаление, в днешно време, естествено красивата кожа е нещо трудно постижимо, особено за градския тип жена, чиято кожа ежедневно е подложена на редица замърсители – цигарен, автомобилен дим, химикали.
Рязката промяна в атмосферните условия е допълнителна предпоставка за изсушаването и напукването й.
От друга страна, неправилната грижа у дома – вземането на твърде горещ душ, използването на неподходящи измиващи сапуни и/или други почистващи средства, също е предпоставка за дехидратация на кожата.
И така неусетно кожата ни достига до състоянието, в което истински „жадува“ да бъде хидратирана качествено! Тази хидратация й е необходима не само, за да изглежда добре, но и за да функционира пълноценно.

 

Как да я постигнем?

Един от най-важните фактори e регулярното приемане на течности. Но как да ги запазим по-дълго време в организма?
Знаете ли, че хиалуроновата киселина притежава свойството да свързва водата, което я прави много важна за доброто състояние на кожата?

 

5 причини да приемаме хиалуронова киселина:

Хидратира в дълбочина
• Поддържа свежия вид и тургор на кожата
• Благоприятства за запазване на еластичността, тъй като е основен компонент на съединителната тъкан и стимулира производството на еластин
• В комбинация с цинк, биотин, витамин С и Коензим Q10, подпомага метаболизма и деленето на клетките
С напредване на възрастта намалява производството й от организма

 

Вдъхнете нов живот на кожата си!
Нека посрещнем пролетта със здрава и блестяща кожа!