Menü
Контакти Желани продукти Търсене
хсхсфхсфс

Макар за повечето сърдечно-съдови заболявания да има профилактика и лечение, около 17 милиона души умират от такива болести всяка година.

Значителна част от тези смъртни случаи се приписва на тютюнопушенето, което увеличава риска човек да загине от коронарна болест или мозъчно-съдова болест с два до три пъти! Опасността нараства с времето. 

От друга страна, при хора, които са отказали цигарите, сърдечно-съдовите инциденти спадат с до 50%! Рискът от всякакви болести, свързани с тази система, в това число: миокарден инфаркт, инсулт и периферна съдова болест, също намалява значително в рамките на 2 години след спиране на тютюнопушенето.

Разбира се, има и други рискови фактори за сърдечно-съдовите заболявания. Високото кръвно налягане, дистресът (прекомерен стрес), които могат да се появят в условия на интензивно физическо и/или психическо натоварване, създават предпоставка за сериозни здравословни проблеми. Особено внимателни трябва да са хората, които страдат от затлъстяване или диабет, тъй като те принадлежат към рискови групи по отношение на сърдечно-съдовите заболявания.

Намаляване на риска от този тип заболявания е възможно, като елиминирате рисковите фактори, които можете да контролирате и се съобразявате с тези, които не можете (пол, възраст, наследственост и др.). В нашия сайт ще намерите повече информация за уместни промени в начина Ви на живот, които ще Ви помогнат да редуцирате риска от сърдечно-съдови заболявания.