Menü
Контакти Желани продукти Търсене
gsgsfgsgs
Нашето предложение
Допелхерц® систем Колаген 11.000За здрави и подвижни стави
Към продукта

Все повече хора в световен мащаб, а и в България, страдат от болки в ставите, сутрешна скованост и намалена подвижност. Заседналият начин на живот, липсата на достатъчна физическа активност, наднорменото тегло, ежедневният стрес, зрялата и напреднала възраст, както и недостатъчното снабдяване на ставния хрущял с ценните за него градивни елементи - колаген и хиалуронова киселина, спомагат за задълбочаването на тези проблеми.  

КАК ДА СЕ ПОГРИЖИМ ЗА ЗДРАВЕТО НА НАШИТЕ СТАВИ?

Един от най-важните „строителни материали“ за всяка става е колагенът. Той е основна съставка на съединителната тъкан, отговорна за:

  • Здравината, подвижността и еластичността на ставите 
  • Нормалното състояние на костите
  • Нормалната функция на кръвоносните съдове и мускулите

КОЛАГЕНЪТ Е ВАЖЕН И ЗА:

  • Поддържането на кожата здрава и еластична *1

Колагеновата молекула се отличава с големи размери, за да се усвои от организма, трябва да бъде хидролизирана. По този начин се разделя на по-малки фрагменти, които спомагат за самостоятелната синтеза на колаген от организма. 

Друг важен компонент за нормалната функция, както на ставния хрущял, така и на синовиалната течност, е хиалуроновата киселина. Тя е от изключително значение за обмяната на вещества между тях.

В допълнение, хиалуроновата киселина подпомага хидратирането на кожата, поддържа нейния тургор и свеж вид!

Редица клинични проучвания доказват усвояването й от организма в капсулна форма *1. Също така е потвърдено, че с напредване на възрастта намалява производството на колаген *2 и хиалуронова киселина от организма. Ако не се предприемат мерки навреме, ставните хрущяли изтъняват, набраздяват се и се „износват“. Нараства триенето между ставните повърхности и отделените хрущялни частици могат да предизвикат възпалителни процеси.

КАКВИ СА ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ РАЗРУШАВАНЕТО НА СТАВНИЯ ХРУЩЯЛ?

  • Проблеми при движение - изкачване и слизане по стъпала, спортуване
  • Повишена чувствителност към промени във времето
  • Скованост и дискомфорт

За да отговорим на повишените нужди на днешния ден от жизненост, подвижност и красота, независимо от възрастта, са ни необходими здрави стави и красива кожа. Затова регулярното снабдяване на ставите с ценни хранителни вещества, здравословното хранене и движението са от изключително значение!

1. Kawada, 2014; 2. Chung JH, 2001