Д-р Христо Бинев, ортопед: „Младите, активно спортуващи хора съветвам да провеждат адекватна грижа за ставите си чрез допълнителен прием на колагенов продукт“

Д-р Христо Бинев, ортопед в гр. Стара Загора

Бихте ли се представили /накратко/?

Д-р Христо Бинев, специалист по ортопедия и травматология, с 40-годишна практика в гр. Стара Загора.

В практиката Ви препоръчвате ли прием на витамини и хранителни добавки?

Да, когато е необходимо препоръчвам прием на хранителни добавки било то като профилактика или като адювант към съответната терапия. Препоръките ми са свързани със състоянието на пациентите. При по-възрастните се наблюдават изменения в ставния апарат, вследствие на дегенеративните промени, които съпътстват стареенето. С годините тялото ни губи способността да синтезира достатъчно количество колаген и това се отразява негативно върху опорно-двигателната система и не само. Хората започват да се затрудняват при изпълнение на ежедневните си дейности, а това влошава качеството им на живот и ако не се вземат своевременни мерки води до сериозни последствия.

Младите, активно спортуващи хора съветвам да провеждат адекватна грижа за ставите си чрез допълнителен прием на колагенов продукт, както и да „дозират“ умерено натоварването, за да избегнат травми и разтежения. От друга страна, обездвижването в днешно време е придобило невиждани размери, много от хората на млада и средна възраст са принудени да работят на бюро почти по цял ден, рядко спазвайки препоръките за хигиена на труда и почивката, а от там проблемите със ставите се задълбочават. Тези различни групи хора имат нужда от допълнителна подкрепа на двигателния апарат и е удачен приемът на витамини и други хранителни вещества.

Кои са качествата, които трябва да притежава даден продукт, за да го препоръчате на Вашите пациенти?

Съставът на продукта е от първостепенно значение. За предпочитане е да съдържа хидролизиран течен колаген във висока доза и други потенциращи агенти – съставки като хондроитин сулфат, глюкозамин, витамин D, витамин С. Известно е, че витамин С е важен не само като антиоксидант, но и за ендогенния синтез на колаген в организма. Витамин D допринася за поддържането на доброто състояние на костите, зъбите и мускулите.  

Харесвате ли продуктите Допелхерц и препоръчвате ли ги на Вашите пациенти?

Да, продуктите на Допелхерц са с подходящ състав и редовно намират приложение в практиката ми. Освен добре подбраните комбинации от ценни съставки, те са спечелили доверието ми с безкомпромисното немско качество и с отличните резултати, които наблюдавам при проследяването на пациентите си.

Какви са отзивите на пациентите Ви за продуктите Допелхерц?

Пациентите ми дават много добра обратна връзка след проведен курс с колагеновите продукти на Допелхерц® систем. Някои споделят за подобряване на сковаността и намаляване на дискомфорта в ставите още след първата опаковка. Разбира се, резултатите са строго индивидуални при всеки отделен пациент. Харесват приятния вкус и най-вече удобния еднократен прием. Очаквано високата доза колагенов хидролизат доставя на организма градивните елементи и благодарение на включения в състава витамин С подпомага синтеза на собствен колаген от тялото.

Имате ли любим продукт Допелхерц?

Да, имам. Допелхерц систем Колаген 11.000, както и Допелхерц систем Колаген 11.000 с куркума и джинджифил. При пациентите с по-скромни финансови възможности препоръчвам комбинацията от Допелхерц актив Глюкозамин за Стави + витамин С и Допелхерц актив Колаген за стави, които също дават добри резултати. Обикновено препоръчвам по-продължителен курс на прием от минимум 3-6 месеца, съчетан с умерена двигателна активност и балансиран хранителен режим. С препоръката на този тип продукти, не търсим светкавичен резултат, но с малко повече дисциплина и упоритост от страна на пациента подобренията са факт.

С какво продуктите Допелхерц спечелиха доверието Ви?

На първо място с добрите резултати, които наблюдавам ежедневно. Прецизното немско качество и иновативните дозови форми, доброто съотношение между цената и качество.

Как бихте описали бранда Допелхерц с три думи?

Резултатност, немско качество, достъпна цена.