Игри за ума

Не само тялото ни трябва да бъде тренирано редовно. Умът ни също се нуждае от упражнения. В ежедневието сме свикнали компютрите и мобилните телефони да поемат задачи, които е добре да върши мозъкът ни - помнят вместо нас важни дати, рождени дни, правят леки аритметични изчисления и т.н. Това естествено в много от случаите е удобно, но не трябва да забравяме, че мозъчните ни клетки също се нуждаят от регулярно натоварване и тренировки.
Kühe auf Weide
Игра за памет
Alter Mann spielt Sudoku
Судоку

Човешкият мозък използва само малка част от своите над 100 милиарда нервни клетки. Ако не осигурявате редовно натоварване на мозъка си  скоро можете да забележите, че забравянето става все по-често явление и  възникват и проблеми с концентрацията. Естественият процес на остаряване води до намаляване на броя на мозъчните клетки, което също води до по-нисък интензитет на мозъчната дейност.

Имаме обаче и добри новини. Няма място за притеснение, защото чрез целенасочен "мозъчен джогинг" и тренировки на ума можем редовно да предизвикваме мозъка си и не само да поддържа добре своята функция, а дори да увеличи способностите ѝ.

Тренировки за паметта – лесно и приятно със судоку, куизове и интерактивни игри

Ако разпитате близки и приятели ще установите, че за почти всеки има нещо, което може да запомни добре без особени усилия. Запомнянето на телефонни номера или решаването на аритметични задачи обикновено са лесна работа за хората, които се занимават редовно с числа. Задачите с визуален елемент, като например игра за памет или тест с картинки, се оказват малко по-трудни.

Редовните тренировки за памет също ще подобрят представянето ви в определени области. Причината е, че повтарящите се процеси на учене могат да създадат нови връзки между нервните клетки. Способността за справяне в непознати ситуации и решаване на проблеми се подобрява чрез редовен "мозъчен джогинг".

Тук сме подготвили специално за вас няколко игри, чрез които да подпомогнете визуалните и когнитивните си способности. 

Направете тренировките за ума си лесни и приятни! Упражнявайте редовно уменията си с игрите на Допелхерц за мозъчен джогинг.

Стимулирайте ума си допълнително с MyBrainTraining

Знаете, че съществуват множество различни приложения, които тренират нашите мозъчни клетки. Мобилното приложение "MyBrainTraining" стимулира мозъка с 30 специални упражнения и игри. Те са създадени като част от успешната програма „Тренировки за умра с д-р Кавашима“ и университетските проучвания на д-р Кавашима. "MyBrainTraining" служи за подобряване на паметта, логическото мислене, като постоянно се адаптира към мозъка и индивидуалните лични цели. При редовно използване на програмата гъвкавостта на мисленето на потребителя постепенно се увеличава, резултатите и мотивацията се повишават. Програмата се предлага на различни езици – английски, немски, руски, испански, италиански, турски и т.н. и се използва срещу месечна такса.

Можете да научите повече за метода, който използва на следния линк.