Здравни съвети

Здравето е най-голямото ни богатство и всички трябва да се стремим да го пазим. Според една италианска поговорка "Здравето е като сол. Забелязва се само когато липсва." Здравето е нещо много повече от липса на болести. Нашата цел трябва да бъде да запазим качеството си на живот максимално дълго
  1. doppelherz.bg
  2. Здравни съвети
Всички
Избрани
Статии

Здравни съвети - в подкрепа на здравословния начин на живот

Знаете ли, че средната продължителност на живота се увеличава от поколение на поколение?  Днес хората на 60 години могат да се радват на още 20 години живот. Но с напредването на възрастта са свързани и промени в грижата към себе си и собственото здраве.

На следващите страници ще намерите много полезна информация! Например храненето ни е много важен момент в превенцията на заболяванията. Защото с разнообразното и здравословно хранене полагаме основите за адекватно снабдяване с важни витамини, минерали, микроелементи, полезни мастни киселини и вторични растителни вещества. За съжаление проучванията показват, че огромен процент от населението изпитва системен недостиг на важни хранителни вещества.

Физическата ни активност е друг важен елемент на доброто здраве, който зависи изцяло от нас. Всеки, който не се движи достатъчно, рискува да се сблъска със здравословни последици като дефекти в стойката, наднормено тегло, високо кръвно налягане и др. Въз основа на генетиката, човек просто има необходимост да изминава по няколко километра на ден като минимално натоварване на организма.

Когато имаме компания обикновено е доста по-лесно да се включат физически упражнения в ежедневието. Редовни дълги разходки, каране на колело, излизане с приятели и колеги, за да се насладите на клубни спортове - всичко тези занимания ни правят по-уравновесени, по-здрави и повишават самочувствието ни. Защото само там, където има редовна физическа активност, има и живот!

Знанията също ви поддържат здрави: на следващите страници можете да допълните знанията си за здравето. Тук ще намерите подробна информация за области като здравето на очите, сърдечносъдовата система, кръвта, ставите и мускулите.

Надяваме се, че на следващите страници ще успеем да ви предоставим много интересна и важна информация относно поддържането и опазването на нашето здраве, също и по отношение на активната превенция за избягване на болести и симптоми на физиологичен дефицит.