Легендарният черен кимион и ползите му за детския имунитет

Какво може да направите, за да предпазите детето си от безбройните атаки на бактерии и вируси, на които е изложено всеки ден?

Какво може да направите, за да предпазите детето си от безбройните атаки на бактерии и вируси, на които е изложено всеки ден? За съжаление, понякога да се разболееш, когато си дете, е просто част от „длъжностната характеристика“. Бавно и постепенно, детският организъм изгражда своя имунитет, именно борейки се със серия от вируси, бактерии и други организми. Редица педиатри считат, че от 6 до 9 настинки или вирусни инфекции на година са напълно нормални. Но има ли здравословни навици и тайни съставки, които могат да подсилят все още крехката имунна система на децата? 

В общи линии отговорът е да! Има няколко малки трика, които могат да засилят имунитета на вашето дете и една съставка, която е известна още от древността с полезните си свойства - черният кимион.

Твърди се, че масло от черен кимион е открито в гробницата на древноегипетския фараон Тутанкамон. За лечебните му свойства се пише, както в Библията, така и в Корана.

Маслото от черен кимион е преоткрито от учените през 60-те години на миналия век, когато редица нови проучвания доказват ценните му свойства. Богат на витамини, микроелементи и полиненаситени мастни киселини, той подкрепя имунитета, особено през периоди на боледуване и подпомага възстановяването. 

Имуно за деца
Допелхерц актив
Имуно за деца
Естествена защита за здрави силни деца
  • Масло от черен кимион, витамини и цинк
  • В подкрепа на имунната система
  • Подпомага съпротивителните сили
  • За доброто зрение
  • За здравето на костите и мускулите
  • С купуването на този продукт вие подпомагате деца в нужда!

Единствено в комбинацията на Допелхерц® Имуно за ДЕЦА ще откриете висока доза МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН, комбинирана с:

  • витамини А,С, D и цинк, които допринасят за нормалната функция на имунната система
  • витамин D, който допринася за поддържането на нормалното състояние на костите и зъбите, особено важно при децата.
  • витамин С , който допринася за образуването на колаген, за нормалната функция на зъбите
  • цинк и витамин А, които подпомагат нормалното зрение, както и състоянието на кожата

Тези съставки са важни за подрастващия организъм, при който нуждите от правилното снабдяване с хранителни вещества винаги са по-големи. Ще бъдете сигурни, че вашето дете е получило силна подкрепа в месеците на настинки и вируси. 

Освен включването на Допелхерц® Имуно за ДЕЦА в ежедневния режим на детето си има и още няколко малки хитрини, които могат да засилят имунитета му:  

1. Сервирайте на детето си повече плодове и зеленчуци. 

Опитайте се да научите своето дете да хапва плодове и зеленчуци на всяко хранене. Нека купичка с ягоди или диня е идеята ви за десерт, а не сладко изделие. Сервирайте по атрактивен начин плодовете и зеленчуците, оформяйте интересни формички с тях, за да предизвикате интереса на вашия малчуган. 

2. Увеличете времето за сън. 

Според проучвания по-продължителният сън при хората действа положително на тяхната продуктивност. Същото важи и за децата – увеличете съня им, за да подобрите имунитета. 

3. Кърмете бебето си. 

Това е точка, по която има изписани стотици материали и всичките твърдят следното – няма по-добра храна от майчината кърма, подпомагаща имунитета на детето. 

4. Спортувайте семейно. 

Спортът е здраве. Това клише е познато на всички, но навикът за спорт, се възпитава от ранна детска възраст, така че спортувайте заедно със своето дете. 

5. Следете за хигиената на детето си. 

И преди всичко помнете, че профилактиката днес струва по-малко от лечението утре! Това е и основната философия на Допелхерц®, която е заложена във всеки един от продуктите на марката!