Подпомагане на възстановяването след боледуване от коронавирус (Сovid19)

С развитието на световната пандемия от ковид-19 все повече нараства броят на хората, които са преболедували заболяването, както и броят на тези от тях, които имат различни здравни неразположения в следствие болестта.
Имун + Арония
Допелхерц систем
Имун + Арония
В подкрепа на имунната защита!
 • За силен имунитет
 • Високи дози витамин С, витамин D, селен, цинк
 • С добавен концентрат на сок от арония
 • За пълноценно възстановяване на организма
 • С чудесен плодов вкус
 • Лесен и удобен прием

Омега-3 мастните киселини са добре известни и със способността си да подпомагат нормалната функция на сърдечно-съдовата система, мозъка и поддържането на нормално зрение. Друго важно свойство е техният антиагрегантен ефект5, който би могъл да ни предпази от образуване на тромби. При голяма част от пациентите са налице поражения по съдовете, в т.ч. и увеличен риск от образуване на тромби. Снабдяването на организма с омега-3 мастни киселини чрез консумация на риба и рибни продукти, които ги съдържат или чрез хранителни добавки, биха могли да доведат до намаляване на риска от нежелани усложнения.

Допелхерц® актив Омега-3+Фолиева киселина + В6 + В12 съдържа масло от морски риби във висока доза, съчетано с ценни витамини от група В. Кликнете тук за да научите повече за този продукт.

МИКРОЕЛЕМЕНТЪТ ЦИНК

В статия от края на 2020 год. Butters и колектив обръщат внимание на положителните ефекти от приема на цинк6. Този микроелемент е кофактор на редица ензими в нашия организъм, а също е и важен антиоксидант. Има данни, че прилагането на цинк, като допълнение към антивирусната терапия, увеличава ефективността ѝ. Препоръчва се при боледуване и след това, да бъдат следени нивата на цинк или, когато това не е лесно постижимо, да се полагат усилия да се приемат препоръчителните количества (10-12 mg дневно).

Допелхерц® актив Цинк + Хистидин + Витамин С  съдържа 15 mg цинк, съчетан с важната аминокиселина L-хистидин (за оптимално усвояване на цинка) и витамин С в таблетка с удължено освобождаване. Кликнете тук за да научите повече за Допелхерц® актив Цинк + Хистидин + Витамин С.

КОЕНЗИМ Q10

Данните от проучване направено в Германия разкриват, че при 78% от възстановяващите се пациенти има засягане на сърцето, а при 60% се наблюдава продължаващо възпаление на миокарда, което не е зависело от предшестващите състояния и тежестта на заболяването7. Това доказва колко е важна профилактиката на сърдечните усложнения след преболедуване от коронавирус инфекция (SARS-CoV инфекция).

При вирусни инфекции промените, които настъпват в митохондриите на клетките – нашите „енергийни централи“, могат да повлияят на производството на енергия. Коензим Q10 е  важна част от дихателните вериги в митохондриите на клетките, директно свързани с производството на енергия. Доказано е, че нивата на коензим Q10 в организма намаляват с възрастта, но също така и при редица заболявания.

Последните данни сочат, че нарушенията във функцията на митохондриите (енергийните централи на клетките) и метаболизъм с по-ниски нива на произведения от организма коензим Q10 може да са отговорни за нерегулирания имунен отговор по време на заболяване от ковид-19. Механизмът може да се дължи на причинен от вируса оксидативен стрес, водещ до първичен дефицит на коензим Q10. Нова перспектива за пациенти с ковид-19 може да бъде поддържаща терапия с коензим Q10 за увеличаване на производството на енергия, имунитет и намаляване на оксидативния стрес 8,9.

Допелхерц® актив Коензим Q 10 + Магнезий EXTRA съдържа висока доза коензим Q10 – 90 mg, съчетан с В-витамини и магнезий в подкрепа на сърцето и нервната система. Кликнете тук и научете повече за Допелхерц® актив Коензим Q 10 + Магнезий EXTRA

МАГНЕЗИЙ

Умората и липсата на енергия, които не се подобряват при почивка, са едни от най-често срещаните оплаквания при пациентите, възстановяващи се от ковид-19. Пациентите споделят за намален тонус и мускулна сила. Дългосрочното влияние от новия вирус на този етап е трудно да бъде преценено и поради тази причина учените разглеждат дългосрочните ефекти, наблюдавани при свързани вируси.

Данните от систематичен преглед на възстановяването на физическото състояние след прекарана тежка форма на респираторна инфекция (инфекция на горните или долни дихателни пътища) сочат, че физическото състояние е влошено след SARS-CoV инфекция и уврежданията могат да продължат до 1 до 2 години след инфекцията10.

Известно е, че недостигът на магнезий в организма може да доведе до лесна уморяемост, мускулни спазми, раздразнителност и липса на здравословен сън.

Магнезият е вторият най-разпространен вътреклетъчен катион след калия и участва в повече от 300 ензимни реакции в организма. Според данни от февруари 2021 година, недостигът на магнезий и витамин D има способността да повлияе на имунната система, кръвосъсирването и да доведе до по-сериозни реакции при пациенти, страдащи от ковид-19. Всъщност магнезият е важен за активирането на витамин D и има защитна роля срещу оксидативния стрес. Дефицитът на магнезий увеличава чувствителността на клетки в кръвоносните съдове към оксидативен стрес, което може да наруши тяхната функция и да увеличи риска от нарушения в кръвосъсирването11.

Нарушения в магнезиевия баланс могат да доведат до изчерпване на калия в организма, а равновесието между калиевите и магнезиевите йони е ключово за поддържането на нормалната функция на нервната система и мускулите, в това число и сърдечния мускул. Допълването на диетата с магнезий и калий би имало благоприятен ефект както върху сърдечно-съдовото здраве, така и върху чувството за отпадналост и умора.

Допелхерц® актив Магнезий 400 + Калий съчетава в една таблетка 2 важни за организма елемента – магнезий и калий. Кликнете тук и научете повече за Допелхерц® актив Магнезий 400 + Калий

ПОЛИФЕНОЛИ

Интерес в научните среди будят различни хранителни вещества с противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които се смята, че могат да предотвратят или отслабят възпалителните и съдови прояви, свързани с ковид-19. Такива са природните полифеноли, които се смята, че могат да успешно да бъдат включвани като съпътстваща терапия при лечението на пациентите с корона вирус, тъй като могат да намалят хиперактивацията на цитокините. Установено е, че полифеноли, изолирани от червено вино, като флавоноли, разтворими киселини и ресвератрол имат противовъзпалителни ефекти12.

Допелхерц® Витал Тоник  е специално подбрана комбинация от витамини, минерали - магнезий и желязо, концентрат от червено вино, екстракт от грозде, екстракти от листа на маточина и листа на розмарин, която успешно може да се включи с цел общо укрепване на организма по време на възстановителния период след прекарана инфекция. Не съдържа алкохол, а съдържащите се билкови екстракти могат да помогнат за по-лесното справяне със стреса и нервното напрежение. Кликнете тук и научете повече!

ПОДДЪРЖАНЕТО НА СИЛЕН ИМУНИТЕТ ПО ВРЕМЕ НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ Е ВАЖНО

Продължителността и тежестта на реконвалесцентния период може да е доста различна, в зависимост от начина на протичане на самото заболяване. При някои хора този период може да бъде сравнително дълъг, с остатъчни различни проявления на дискомфорт. Характерно за периода на възстановяване е функционирането на защитно-приспособителните сили на организма на по-ниско ниво, а това увеличава податливостта му към други болестотворни причинители.

Именно поради тази причина е важно в този период да се осигури максимална подкрепа за имунната система като се доверим на силните съюзници от природата. Благоприятните свойства на сока от арония са познати и използвани от много години. Тя е богат източник на редица витамини като витамин С, витамини от В-групата, минерали и микроелементи и на флавоноиди.

Концентратът на сок от арония има много високо общо съдържание на полифеноли и е ценен за организма с антиоксидантните си свойства. Според проучванията аронията има и противовирусен и антибактериален ефект13.

Допелхерц® систем Имун + Арония  комбинира висока доза от 500 mg витамин С, витамин D, цинк, селен, мед с концентрат на сок от арония, като допринася за запазване на нормалната функция на имунната система. Специално разработения индивидуален флакон, дава възможност за удобен и лесен прием. Кликнете тук и научете повече за продукта!

ПРОБИОТИЦИ И ПРЕБИОТИЦИ

Лечението на усложненията от заболяването в много от случаите включва и употреба на антибиотичен продукт, което неминуемо води до нарушения в чревната флора. Дисбактериозата може да доведе до проблеми от страна на стомашно-чревния тракт като затруднено изхождане или диария. Освен това, при някои хора, самото заболяване протича с такава симптоматика. Вече е добре известно, че голяма част от клетките на имунната ни система се намират в червата, ето защо е важно да поддържаме добрия баланс на чревната флора.

Допелхерц® актив Лакто-Про Пробиотик  съдържа 4 милиарда млечнокисели бактерии и бифидобактерии (5 щама) от видовете Lactobacillus и Bifidobacterium, комбинирани с 3 витамина от група В в стомашно-устойчива капсула. Комбинацията подкрепя доброто състояние и баланса на чревната флора, спомага за подобряване на усвояването на хранителните вещества, а заедно с витамин В6 допринасят за нормална функция на имунната система. Кликнете тук и научете повече за този продукт!

Грижата за здравето ни е отговорна задача, преди всичко, на самите нас. Снабдяването на организма с адекватни количества от ценните витамини и минерали може да подпомогне по-бързото възстановяване. В лицето на марката Допелхерц® винаги имате доверен съюзник в грижата за здравето.

 

ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ДОПЕЛХЕРЦ®, КОИТО СА ПРЕПОРЪЧАНИ В СТАТИЯТА:

{
 "id": 27058,
 "type": "gfeteaser_teaser",
 "appearance": {
  "layout": "default",
  "frameClass": "default",
  "spaceBefore": "",
  "spaceAfter": ""
 },
 "index": 15,
 "header": "",
 "subheader": "",
 "headerLayout": 0,
 "headerPosition": "",
 "headerLink": "",
 "data": "TODO: provide TS for list_type: gfeteaser_teaser"
}
{
 "id": 27057,
 "type": "gfeteaser_teaser",
 "appearance": {
  "layout": "default",
  "frameClass": "default",
  "spaceBefore": "",
  "spaceAfter": ""
 },
 "index": 16,
 "header": "",
 "subheader": "",
 "headerLayout": 0,
 "headerPosition": "",
 "headerLink": "",
 "data": "TODO: provide TS for list_type: gfeteaser_teaser"
}
{
 "id": 27056,
 "type": "gfeteaser_teaser",
 "appearance": {
  "layout": "default",
  "frameClass": "default",
  "spaceBefore": "",
  "spaceAfter": ""
 },
 "index": 17,
 "header": "",
 "subheader": "",
 "headerLayout": 0,
 "headerPosition": "",
 "headerLink": "",
 "data": "TODO: provide TS for list_type: gfeteaser_teaser"
}