Омега-3 за очите

Незаменими хранителни съставки за очите са омега-3 мастните киселини, които се съдържат в големи количества в ретината и мозъчните структури (където светлината, попаднала в окото, се възприема като образ).

Около 80% от информацията за заобикалящия ни свят получаваме чрез очите. Те са най-ценното човешко сетиво и подари тази причина е много важно да се грижим за тях.

Сред простите мерки, които всеки може да предприеме са:

  • осигуряване на достатъчно сън и почивка
  • правене на почивки при продължителна работа на компютър
  • използване на слънчеви очила, избягване на тютюнев дим и др.

Разбира се, храненето също играе роля.

Незаменими хранителни съставки за очите са Омега-3 мастните киселини. Омега-3 мастни киселини се дъдржат в големи количества в ретината и мозъчните структури (където светлината, попаднала в окото, се възприема като образ). 

Ейкозапентаеновата (EPA) и докозахексаеновата (DHA) мастни киселини са най-ценните Омега-3 киселини за нашето здраве и допринасят за поддържането на добро зрение, ако се приемат в доза поне 250 mg дневно. 

Освен в задната част на окото (ретината), DHA участва и в мастноразтворимата съставка на слъзния филм, като по този начин предпазва очите ни от изсушаване.

Омега-3 мастни киселини се съдържат в някои студеноводни морски риби като сьомга, херинга и скумрия. Вегетарианците могат да ги открият пък в някои видеове ядки, като орехите, например.

 

Витамини за очи + Омега-3
Допелхерц актив
Витамини за очи + Омега-3
За добро зрение! Обогатена формула с омега-3 мастни киселини
  • Повишена доза лутеин и зеаксантин, обогатени с омега-3 мастни киселини
  • Витамини и минерали с благотворен ефект, предпазващи окото
  • При продължителна работа на компютър