Значението на здравословния начин на живот

Темата за начина на живот е тема за Вашата вътрешна вселена. Често се омаловажава, като се приема за прост избор между хедонизъм и аскетизъм, но всъщност, начинът на живот е нещо много повече.

Темата за начина на живот е тема за Вашата вътрешна вселена. Често се омаловажава, като се приема за прост избор между хедонизъм и аскетизъм, но всъщност, начинът на живот е нещо много повече. 

Ако сте мотивирани да разширите своя хоризонт, това дава отражение върху Вашето мислене, решенията, които взимате, Вашите вярвания, лъжите и истините, които осъзнавате, Вашите принципи. Така че е важно не само какво правите, а и защо го правите!

Визията Ви за живота касае плановете, които правите за бъдещето си в глобален аспект. Свързана е с чувствата Ви, когато постигнете каквото искате и когато не успеете да го постигнете. Известно е, че основен източник на стрес и фрустрация представлява разликата между това, което искате от живота и което реално получавате. 

Житейската Ви философия се разкрива още когато станете сутрин, присъства през целия ден, когато си лягате и дори в сънищата Ви. Модерното общество се характеризира със строга йерархия и често не можем да правим нещата, които истински желаем. Работим за пари, за престиж, за постигане на по-висок жизнен стандарт и всякакви други цели, които замаскират наистина важните неща в живота. Когато живеем с чувство на вина, страх или гняв, не сме самите себе си. Същото е и ако приемаме твърде сериозно външни негативни влияния и живеем с мисълта, че непрекъснато грешим.

Това е идеалната почва за развитие на нещастието. Животът ни се превръща в бреме и започваме да се саморазрушаваме. В такива моменти съмненията взимат връх и истински важните неща ни убягват. Увеличава се склонността към тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, наркотични вещества, лъжи, изневери и депресии.

Витамини А-Я х 30 ДЕПО таблетки
Допелхерц актив
Витамини А-Я х 30 ДЕПО таблетки
За здраве и тонус
  • Всички важни витамини, минерали и микроелементи, с добавен ЛУТЕИН
  • За подпомагане на съпротивителните сили на организма
  • При небалансирана диета и стрес
  • ДЕПО таблетка - удължено освобождаване на съставките
  • Допелхерц - марка №1 в аптеките в България за 2023* 

Ето защо е толкова важно да спрете за миг и да помислите за живота си, Вашите мечти и бъдеще. Фокусирайте се върху наистина важните неща. Обърнете внимание не само на важните неотложни задачи, но и на тези, които са важни, но не са спешни. Първата група е свързана най-вече с работоспособността и колкото повече се увеличава, толкова повече нараства и стресът. Втората група е свързана по-скоро с ефективността на работата и често се неглижира. Приложете тази класификация спрямо своите ежедневни задължения и ще видите как животът Ви ще се подобри.

Съпротивителните сили на организма ни (или по друг начин казано - нашият имунитет) са в пряка връзка с психическото ни състояние. Стресът, напрежението и негативните мисли товарят не само психиката ни, но и променят начина, по който организмът ни реагира на външни дразнения и предизвикателства на средата. затова тренирайте позитивното си мислене, релаксирайте (йога, медитация, тай-чи или дори приятен отпускащ масаж могат да ви помогнат) и се старайте да си осигурите достатъчно дълъг и редовен сън. Грижата за здравето започва от Вас самите!