Игра за памет – класическа игра за подобряване на краткосрочната памет

Игра за памет

Случвало ли ви се е да играете игра за памет с деца и да загубите? Не се притеснявайте, това се случва на много хора,  като една от причините е, че децата се фокусират само върху картите в играта. Възрастните, от друга страна, често мислят за повече неща едновременно и по-лесно се разсейват.

Изображенията, които виждат на момента се изтриват от краткосрочната памет. За да овладеете добре играта имате нужда от добре функционираща краткосрочна памет и високо ниво на концентрация. Тази игра укрепва визуалната краткосрочна памет. Целта е бързо да се запомни местоположението на обърнатите карти. Ако обаче се добави твърде много нова информация или разсейващи фактори, „старите“ данни се изтриват и се заменят с нови.  Можете да подобрите резултатите си всеки ден с редовна практика.


Друга приятна групова игра за трениране на краткосрочната памет е т.нар. „Опаковах куфара си и в него сложих...“. Тук всеки играч допълва списъка с различни неща, които слага в куфара докато вече не могат да бъдат изброени в правилен ред. Тя е особено подходяща по време на път, защото не ви е необходимо нищо специално, за да я практикувате.

Сега е време да започнете с класическата игра за памет и да раздвижите ума си! Малък съвет: играйте само когато имате време и нямате други ангажименти. По този начин бързо ще се концентрирате в играта и ще постигнете повече успех! И още нещо - не забравяйте да се забавлявате!