Тренировка за ума

Често срещано е хората да се оплакват, че не могат да си спомнят имена, номера или адреси. В такъв случай говорим за лоша краткосрочна памет. Функцията на краткосрочната памет е да съхранява спомени само за малък период от време. Ако информацията, която получаваме, ни изглежда маловажна или просто сме "заляти" с твърде много такава, обикновено до няколко минути я забравяме. Ако обаче информацията е важна за нас, тя се съхранява в дългосрочната памет. По този начин тя се превръща в дълготрайно знание.

Например, възможно е много възрастни хора все още да помнят добре преживявания от младостта си. Изследвания показват, че краткосрочната памет е в състояние да съхранява средно около 7 единици информация. Това могат да бъдат например телефонни номера, списък за пазаруване или информация за изображение. И точно чрез тази способност можете да тренирате краткосрочната си памет.

Подготвили сме ви следната игра. За няколко секунди ще ви бъде показана снимка, чиито детайли трябва да запомните добре. След това ще ви бъдат зададени 5 въпроса  с предложени отговори. Започнете сега и подобрете краткосрочната си памет! Съвет от нас: опитайте се да се концентрирате напълно върху снимките и се абстрахирайте от останалите ангажименти. По този начин бързо ще постигнете добър резултат! Желаем ви много забавление и успех!