Силен имунитет през студените сезони - съветва д-р Орлин Иванов

Д-р Орлин Иванов, общопрактикуващ лекар в Диагностично-консултативен център "Чайка“, гр. Варна

На първо място съветвам своите пациенти да поддържат здрава и силна имунната си система. В този случай тя ще може да се справи по-лесно с различните патогени, които ни заобикалят. Ако имунната ни защита е отслабена, микроби и вируси лесно могат да навлязат в организма и да причинят заболяване. Има различни методи, които с годините са се доказали като работещи в тази посока. Ето и някои от тях: приемане на разнообразна храна, богата на плодове и зеленчуци, през есенно-зимния сезон допълнителен прием на витамини, минерали и други полезни съставки, с благоприятен ефект върху здравето, намаляване нивата на стрес, ежедневно движение (спорт или разходки), пълноценен сън, спазване на правилата за добра хигиена, ограничаване на вредните навици.  

Д-р Иванов, може ли хората да вземат нещо превантивно, с цел да увеличат естествените съпротивителни сили на организма? 

Разбира се! За голяма радост има разработен продукт, който може да помогне в тази посока. Аз се доверявам на Допелхерц® систем Авиралекс. И веднага ще обоснова избора си. Този продукт е комбинация от съставки, които са от естествени източници – лактоферин, екстракт от черен бъз, екстракт от корен на джинджифил с добавени витамини и цинк – всички те са с доказано действие в помощ на имунната система. 

Може да се използва и при наличие на симптоми като допълнение към терапията. Това би могло да намали тежестта на симптомите и да съкрати времето на дискомфорт. Употребата му подпомага съпротивителните сили на организма. Подходящ е при понижен имунитет и тонус, за хора работещи в големи колективи, както и в периода на възстановяване. Опитът ми показва, че еднократният прием е удобен за пациентите и те са удовлетворени от ефекта на продукта.

 

Споменахте лактоферин и растителни екстракти, бихте ли споделили свои впечатления от тях?

С удоволствие! Лактоферинът е протеин, който се намира в млякото на бозайниците. Има пряко отношение към вродения имунитет, който е изключително важен. За да се развиват бактериите им е необходимо желязо. Лактоферинът обаче има способността да свързва това желязо и да не позволи на бактериите да се размножават. 

Освен това може да се свързва с различни рецептори, за които се залавят вирусни частици, като по този начин затруднява навлизането им в нашите клетки. Друга много важна съставка е черният бъз. Познат на всички ни от незапомнени времена, той е безценен със своето полезно действие в областта на горни дихателни пътища.  В състава влиза и екстракт от корен на джинджифил. Той е познат като антиоксидант, има, също така, литературни данни за антимикробни и противовъзпалителни свойства. 

В състава присъстват три витамина –  А, С, D, а също и цинк. Наличието им в Авиралекс е напълно оправдано. Лигавиците ни са естествените бариери на организма. Витамин А поддържа тези лигавици в добро състояние. Витамин С има  отношение към нормалното функциониране на имунната система, освен това е мощен антиоксидант. Витамин D, от своя страна, също допринася за нормалната функция на имунната система.  Цинкът също подпомага естествените съпротивителни сили на организма, освен това количеството му в организма по време на боледуване драматично намалява. 

За силна имунна защита аз препоръчвам Допелхерц® систем Авиралекс, произведен от немска фармацевтична компания с над 125 годишна история и традиции. 

Авиралекс
Допелхерц систем
Авиралекс
Сигурен щит за имунната система
  • Лактоферин, екстракт от черен бъз и екстракт от джинджифил
  • С цинк и витамини А, С и D
  • Еднокрaтен дневен прием