"Ехинацеята е чест помощник в моята практика" - д-р Ралица Няголова, общопрактикуващ лекар

Д-р Ралица Няголова - общопрактикуващ лекар в гр. Пловдив

Бихте ли се представили накратко?

Доктор Ралица Няголова, общопрактивуващ лекар от гр. Пловдив. Заедно с д-р Христу и д-р Демирева работя в най-голямата GP практика в кв. Изгрев, град Пловдив, както и в модерна практика на д-р Демирева в гр. Стамболийски, където отново работим тримата.

Какви съвети давате най-често на пациентите си преди и по време на сезонните вирусни заболявания?

Винаги съветвам пациентите си да обърнат внимание на превенцията в 2 курса по 3 месеца годишно, под формата на прием на витамини и минерали. Особено важно е това през есенно-зимния сезон, когато традиционно се повишава рискът от респираторни заболявания.

Децата, чиято имунна система все още се развива, както и най-възрастните, е добре да приемат профилактично витамини и минерали, за да подкрепят съпротивителните сили на организма си.

Кои според Вас са важните витамини, минерали и микроелементи в подкрепа на имунната система?

Според мен с основно значение са: витамин С, витамин D, витамин А, витамини от В групата, Омега-3 мастните киселини и микроелементите цинк и селен. Tе са с доказани положителни свойства в медицината и са средство на първи избор, както за профилактика така и като адювант към основната терапия на заболяванията, с цел да се подпомогне организма в борбата с вирусите и бактериите. Лечебните растения също са от полза като тук се доверявам на традиционните билки с доказани благоприятни ефекти във връзка с намаляване на риска от настинка като ехинацеята.

На кои растителни екстракти в подкрепа на имунната система се доверявате в практиката си и защо?

Както вече споменах ехинацеята e чест помощник в моята практика поради високата активност при заболявания на дихателните пътища, инфекциите на урогениталната системама, херпес и други. Много са научните статии, които доказват противовъзпалителните, антиоксидантни и антибактериални свойства на ехинацея и продукти, които я съдържат. Наблюденията сред пациентите ми потвърждават възстановителния ѝ потенциал и способността ѝ да намалява продължителността на сезонните настинки, а това е един изключителен плюс, особено за активно работещите хора, които нямат време за боледуване.

Kои са продуктите, които най-често препоръчвате на пациентите си в подкрепа на имунната система?

Препоръчвам продукта Допелхерц® актив Имуноактив + Ехинацея ДЕПО, който се радва на изключително положителна обратна връзка от пациентите ми. Съставът е много добре разработен и включва всички необходими витамини – A, C, D, B6, B1, микроелементите цинк, селен и желязо, както и сок от ехинацея. Комбинация богата на антиоксидантни, които са нужни на тялото, за да се справи с повишения заради боледуването, оксидативен стрес. Таблетката е с удължено освобождаване, което дава възможност за по-пълноценно усвояване на съставките и покрива нуждите от витамини и минерали през целия ден.   

С какво продуктите Допелхерц спечелиха доверието Ви?

1)Доказан ефект - марка с дългогодишни традиции  на българския и немския пазар

2)Достъпна цена - повечето продукти са в опаковки, които осигуряват едномесечен прием, имат специално разработени иновативни фармацевтични форми като депо таблетки, двуфазни депо таблетки, флакони, които гарантират удобство на прием и оптимална резорбция на съставките

3)Моят личен опит с продуктите на Допелхерц, както и отзивите на доволните пациенти.