Menü
Контакти Желани продукти Търсене
Магнезий - важният минерал за мускулите и нервите

Магнезият е важен минерал за здравословен и активен живот, независимо дали става дума за спорт, напрежение, предизвикано от стрес или ежедневна физическа активност.

Магнезият е жизненоважен, защото без този минерал никоя жива клетка не може да функционира. В човешкия организъм магнезият е необходим за енергийния метаболизъм, предаването на нервните импулси и други биологични процеси. От съществено значение е за нормалната мускулна функция. Научете повече за многобройните функции на магнезия в нашето тяло!

ФУНКЦИИ НА МАГНЕЗИЯ

Функционалното състояние при хора, които спортуват активно може да се подобри значително с редовен прием на висококачествени магнезиеви продукти. Изберете подходящия продукт за вас тук - разтворима таблетка, микропелети за бърз директен прием без вода или таблетка с ДЕПО ефект.

Човешкото тяло има ежедневна нужда от магнезий. При повишено натоварване на организма - спорт, стрес или бременност, нуждите нарастват и е добре приемът на магнезий да се увеличи. Прочетете всичко за индивидуалните нужди от магнезий встатиятаМАГНЕЗИЕВА ПОТРЕБНОСТ.

Магнезият не може да се синтезира от организма, а се набавя от външни хранителни източници. За щастие има много храни, които съдържат магнезий - бобови растения, ядки, банани. Всички те са добри източници на този минерал. Но знаете ли, че трябва да изядете цели девет банана на ден или пет килограма ябълки, за да осигурите дневната си доза магнезий? Разнообразната диета и информираното хранене са важни за доставянето на оптимални количества от този минерал. В секцията Магнезий в храната можете да видите кои храни са особено богати на магнезий и как да ги комбинирате в подходящо за вас меню.

Надяваме се да намерите написаното тук за интересно и полезно. Грижете се за себе си и обръщайте повече внимание на приема на магнезий!