Menü
Контакти Желани продукти Търсене
Декларация за защита на личните данни

Декларация за защита на личните данни

Политика за поверителност

Ние уважаваме Вашата конфиденциалност и се ангажираме със защитата на личните данни, които ни предоставяте. В тази връзка бихме искали да Ви информираме за начините за обработка и съхранение на лични данни в контекста на използването на нашата уеб страница.

Контакти

Отговорност за тази страница носи:
Куайсер Фарма България ЕООД 
ЕИК 204339968
Адрес: гр. София, ул. „Проф. Рашо Рашев“ No 4, ет. 1, офис 1
Ел. поща: [email protected]

Контрол върху нашите дейности, свързани с използване на лични данни, упражнява следният административен орган: 
Комисия за защита на личните данни (КЗЛД) 
Адрес: София 1431, бул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов” 15 
Тел: + 359 2 915 35 18 
Факс: + 359 2 915 35 25 
Ел. поща: [email protected], [email protected] 
Уебсайт: www.cpdp.bg

Можете да намерите повече информация за нашата компания и нейните упълномощени представители на страницата Импресум

Кои данни се обработват?

Правно основание за обработката на данни

За да можем да ви предоставим нашия уебсайт и свързаните с него услуги, обработваме лични данни на следното правно основание:

  • съгласие (буква а от чл. 6, ПАРАГРАФ 1 ОТ GDPR)
  • за изпълнение на договори (буква б от чл. 6, ПАРАГРАФ 1 ОТ GDPR)
  • въз основа на отчитане на интересите (буква е) от чл. 6, ПАРАГРАФ 1 ОТ GDPR)
  • за изпълнение на правно задължение (буква в) от чл. 6, ПАРАГРАФ 1 ОТ GDPR)

Ще се позоваваме на съответните термини в контекста на конкретния вид обработка, така че да можете да идентифицирате основанието, на което обработваме личните данни.

Ако личните данни се обработват въз основа на Вашето съгласие, имате право да оттеглите съгласието си по всяко време, с действие за в бъдеще.

Като субект на данните имате право да възразите срещу обработването на лични данни в съответствие с изискванията на чл. 21 от GDPR, ако обработваме данни въз основа на съображения за интереси.

Данни за достъп

Ако посетите нашия уебсайт, Вашите лични данни се обработват, за да се даде възможност за показване на съдържанието на уебсайта на Вашето устройство.

За да се позволи показването на уебсайта в браузъра ви, трябва да се обработи IP адресът на използваното от вас устройство. Освен това е необходима още информация за браузъра на Вашето устройство.

Съгласно приложимото законодателство за защита на данните ние сме длъжни също така да гарантираме поверителността и целостта на личните данни, обработвани от нашите системи.

За тази цел и интерес се записват следните данни:

  • IP адрес на компютъра, от който се осъществява достъпът (за максимум 7 дни)
  • операционна система на компютъра, от който е осъществен достъпът
  • версия на браузъра на компютъра, от който се осъществява достъпът
  • име на файла, до който е осъществен достъп
  • дата и час на достъпа
  • обем на предадените данни
  • препращащ URL адрес

Най-късно след 7 дни IP адресът се изтрива от всички системи, използвани в контекста на работата на този уебсайт. По този начин вече не сме в състояние да идентифицираме лица, използващи останалите данни.

Освен това данните се използват и за идентифициране и отстраняване на евентуални грешки в уебсайта.

Форма за контакт

На нашия уебсайт предлагаме формуляр за контакт, който можете да използвате, за да поискате информация за нашите продукти или услуги или да осъществите контакт по принцип. Полетата за данните, които са абсолютно необходими, за да отговорим на вашето запитване, сме отбелязали като задължителни. Всяка информация, която попълните в останалите полета се предоставя доброволно.

Тази информация ни е необходима, за да обработим вашето запитване и да ви предоставим отговор. Данните се обработват за конкретни запитвания с цел изпълнение или иницииране сключване на договор. За общи запитвания те се обработват въз основа на отчитане на интересите.

Запитванията, които получаваме чрез формуляра за контакт на нашия уебсайт, ще бъдат обработени от нас по електронен път, за да отговорим на вашето запитване. В този контекст други лица или отдели, а евентуално и трети страни могат да научат за съдържанието на изпратения от Вас формуляр.

Данните от формуляра се предават по интернет чрез криптирани връзки.

Бюлетин

На нашия уебсайт можете да се абонирате и за бюлетин по електронна поща. По принцип за това се нуждаем само от Вашия имейл адрес. Можете да ни предоставите допълнителна информация за това как да се обръщаме към Вас и за Вашето име. Това е доброволно.

Можете да се откажете от абонамента за нашия бюлетин по всяко време. Като алтернатива всеки имейл с бюлетина съдържа връзка за отписване.

За да можем да анализираме колко популярни са нашите предложения за бюлетин и да ги оптимизираме, ще записваме кога отваряте имейлите и кликвате върху връзките. Оценката е анонимна. Това означава, че виждаме например само процента на получателите на бюлетина, които са отворили електронното писмо или са кликнали върху връзките. Този анализ на използването се извършва въз основа на отчитане на интересите. Можете да възразите срещу такава обработка, като се отпишете от бюлетина.

Google Webfonts

На нашия уебсайт използваме Google Webfonts. Това означава, че шрифтовете, предназначени да осигурят по-добър дизайн на уебсайта, се зареждат от сървърите на Google. Обработката на данни се основава на отчитане на интересите; нашият интерес е дизайн на уебсайта, който е удобен и се харесва.

Съответните шрифтове се зареждат от сървъри на Google, които обикновено се намират в САЩ. Google гарантира подходящо ниво на защита на личните данни ("Privacy Shield").

Използване на YouTube и друго видео съдържание

В нашия уебсайт интегрираме видеосъдържание на доставчици от трети страни, например YouTube. YouTube е услуга, предлагана от Google Ireland Limited. При интегриране на видеоклипове от YouTube в уебсайта се осъществява достъп до сървъри на Google, разположени в САЩ. Личните данни на сървърите на Google се обработват от Google. Молим да прегледате политиката за поверителност на Google: https://policies.google.com/privacy

Обработката на данните се основава на отчитане на интересите; нашият интерес е интегрирането на информационно съдържание под формата на видеоклипове в уебсайта.

Google гарантира подходящо ниво на защита на личните данни при обработката на данни в САЩ ("Privacy Shield").

Използване на бутоните на Pinterest

На посетителите на някои страници в нашия уебсайт предлагаме възможност за споделяне на медийно съдържание в услугата. Pinterest е интегрирана в сайта чрез решение с две кликвания. Това означава, че достъпът до сървърите на Pinterest (в САЩ) се осъществява само ако потребителят кликне върху съответния бутон на Pinterest, напр. върху снимка. Това е необходимо, за да се позволи интегрирането на Pinterest чрез функцията Pin it.

Бисквитки

Нашият уебсайт използва бисквитки. Бисквитките са малки късове текстова информация, които се съхраняват автоматично на Вашето устройство чрез Вашия браузър. Бисквитките са необходими, за да се активират определени функции на нашия уебсайт.

Използваме сесийни бисквитки, които се изтриват автоматично от браузъра ви, след като приключите с посещението на уебсайта.

За други функции обаче използваме и постоянни "бисквитки", които не се изтриват автоматично след приключване на посещението ви на нашия уебсайт.

Имате възможност да предотвратите съхраняването на бисквитки, като направите съответните настройки в браузъра си. Въпреки това, моля, имайте предвид, че тогава използването на нашия уебсайт може да бъде възможно само в ограничена степен. Бисквитките не инсталират и не стартират никакви програми или други приложения на Вашия компютър.

Технологично важните бисквитки (задължителни бисквитки) се използват въз основа на отчитане на интересите. В тази връзка нашият интерес е функционалното опериране на нашия уебсайт. Други бисквитки се използват само след получаване на Вашето предварително съгласие.

Задължителни бисквитки

Използваме бисквитки за контрол на сесията. Тези бисквитки се изтриват автоматично от вашия браузър, след като приключите с посещението на нашия уебсайт.

Бисквитките се използват също така, за да ви покажем информация за използването на бисквитки и да ви дадем възможност да дадете съгласието си. Същото важи и ако вече сте избрали предпочитанията си за бисквитките.

Имате възможност да запазвате продукти на нашия уебсайт в списък с желания. Бисквитките се използват, за да се активира тази функция.

На няколко места в уебсайта използваме изскачащи прозорци, които ви информират за продукти или бюлетини. Също така използваме бисквитки, за да контролираме тези реклами, включително, но не само, за да вземем евентуално решение тези изскачащи прозорци да не се показват повече.

Ако активирате бутона Pinterest и функцията Pin to Pinterest, това предпочитание се съхранява в бисквитка.

Други бисквитки

Информация за други бисквитки, които се използват въз основа на вашето съгласие, можете да намерите в допълнителните изявления на тази политика за поверителност. Ако използването на "бисквитки" е споменато по-долу, то се основава на съгласието, което давате, когато посещавате нашия уебсайт. Ако не дадете съгласието си, свързаните бисквитки не се съхраняват и свързаните услуги на посочените доставчици на услуги от трети страни не се активират.

Уеб анализ

Този уебсайт използва инструмента за уеб анализ Google Analytics, услуга, предлагана от Google Ireland Limited. Целта на използването му е съобразеното с нуждите проектиране на този уебсайт, извършено въз основа на отчитане на интересите. Освен това уеб анализът ни позволява да идентифицираме и отстраняваме грешки на уебсайта, напр. поради дефектни връзки. Google Анализ използва бисквитки. Те представляват текстови файлове, съхранявани на Вашия компютър, които позволяват да се анализира използването на уебсайта от Ваша страна. Те използват идентификатори на клиенти, които се използват за генериране на псевдонимизирани потребителски профили, обхващащи използването на уебсайта както от настолни компютри, така и от мобилни устройства на същия потребител.

Информацията, генерирана от "бисквитката" относно използването на този уебсайт, обикновено се предава на сървър на Google в САЩ и се съхранява там. Тъй като сме активирали анонимизиране на IP адресите на този уебсайт и сме сключили съответното споразумение за обработка на данни с Google, вашият IP адрес ще бъде предварително съкратен от Google в рамките на държавите-членки на Европейския съюз или в други държави, подписали Споразумението за Европейското икономическо пространство. Само в изключителни случаи пълният IP адрес ще бъде предаден на сървър на Google в САЩ и съкратен там.

Google гарантира адекватно ниво на защита на данните. В тази връзка Google Ireland Limited е сключила съответните стандартни договорни клаузи на ЕС за всяко прехвърляне на лични данни към трети страни, като например САЩ.

Можете да предотвратите събирането на данните, създадени от "бисквитката" и свързани с използването на уебсайта (вкл. Вашия IP адрес), както и обработката на тези данни от Google, като изтеглите и инсталирате приставката за браузър, налична на следната връзка (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en).

Алтернативно можете да предотвратите събирането на данни от Google Analytics - включително за мобилни устройства, но не само - като кликнете върху връзката по-долу. Ще бъде зададена бисквитка за отказ, която ще предотврати всяко бъдещо събиране на вашите данни, когато посещавате този уебсайт: Деактивиране на Google Analytics

Можете да намерите по-подробна информация за условията за ползване на Google Analytics и неговата политика за поверителност на адрес: https://policies.google.com/privacy

Google AdWords, DoubleClick и други проследявания

На нашия уебсайт използваме други услуги на Google като AdWords и DoubleClick въз основа на Вашето съгласие, за да можем да показваме реклами на нашия уебсайт и да измерваме резултата от собствените си рекламни действия. В този контекст се използват и бисквитки. Можете да намерите повече информация за Google AdSense и DoubleClick, както и за възможността да се противопоставите на използването им (opt-out) тук.

За да анализираме използването на нашия уебсайт и по отношение на рекламните методи, използваме метод за проследяване от Epro (eprofessional) въз основа на вашето съгласие. Можете да деактивирате проследяването по всяко време тук.

Използване на социални плъгини на Facebook и други услуги на Facebook

Нашият уебсайт може да използва социални плъгини (Social Plugins) на социалната мрежа facebook.com (Facebook) въз основа на вашето съгласие. Facebook се управлява от компанията Facebook Inc. с адрес 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, в САЩ Meta Platforms Ireland Limited.

Обработката на данните също се извършва в САЩ. В тази връзка Meta Platforms Ireland Limited има т.нар. стандартни договорни клаузи на ЕС с американското си дружество майка, за да гарантира подходящо ниво на защита на данните. Като се позоваваме на съответната съдебна практика на Съда на ЕС ("Schrems II"), бихме искали да изтъкнем, че по принцип в САЩ не съществува адекватно ниво на защита на данните и по-специално не съществуват адекватни възможности за правна защита на гражданите на ЕС срещу мерките за държавно наблюдение.

Плъгините могат да бъдат идентифицирани по едно от логата на Facebook (бяло "f" в синя плочка или знак за вдигнат палец) или са обозначени с думите "Facebook Social Plugin". Списък на социалните плъгини на Facebook и техния вид можете да намерите тук: https://developers.facebook.com/docs/plugins.

Ако влезете в страница на нашия уебсайт, която съдържа такъв плъгин, Вашият браузър установява директна връзка със сървърите на Facebook. Съдържанието на приставката се прехвърля директно в браузъра ви от Facebook и се интегрира в страницата. Поради това ние нямаме контрол върху обхвата на данните, които Facebook събира с тази приставка, и затова ви предоставяме информация въз основа на нашето ниво на познание:

Чрез интегрирането на приставката в страницата Facebook получава информация, че сте посетили тази конкретна страница на нашия уебсайт. Ако сте влезли във Facebook, последният може да свърже посещението Ви с Вашия профил във Facebook. Ако взаимодействате с плъгините, например чрез активиране на бутона "Харесва ми" или публикуване на коментар, съответната информация се предава директно на сървъра на Facebook от вашия браузър и се съхранява там. Ако не сте член на Facebook, все пак е възможно Facebook да получи и съхрани Вашия IP адрес и евентуално други данни чрез използвания от Вас браузър.

Освен това може да използваме услуги на Facebook, позволяващи използването на данни, свързани с поведението, за оптимизирано показване на рекламни материали (напр. рекламни банери) и оценка на рекламните действия.

И накрая, може да разрешим използването на Facebook Connect на някои от страниците на нашия уебсайт.

Можете да намерите повече информация за това как работят социалните плъгини на Facebook, Facebook Connect, както и информация за обработката и използването на данни за промоционални цели в политиката за поверителност на Facebook: www.facebook.com/about/privacy/

В нея също така ви се препоръчва как да ограничите или напълно да предотвратите използването на вашите данни за промоционални цели.

Ако имате акаунт във Facebook и не желаете Facebook да събира данни за Вас, използвайки нашия уебсайт, и да ги свързва с данните за членството Ви, съхранявани от Facebook, трябва да излезете от Facebook, преди да използвате нашия уебсайт.

Възможно е също така да блокирате социалните плъгини на Facebook с добавки за Вашия браузър, например с Facebook Blocker или disconnect.

Универсално проследяване на събития от Bing

Използваме Universal Event Tracking by Bing въз основа на вашето съгласие. Можете да намерите повече информация за обработката на данни от Bing за проследяването на събития тук. Можете да възразите срещу използването на този метод тук.

Цели на обработката на лични данни

Обработваме горепосочените данни за функционирането на нашия уебсайт и изпълнението на договорните задължения към нашите клиенти или за защита на нашите законни интереси.

Ако изпратите някакви запитвания извън рамките на активни отношения с клиент, обработваме данните за целите на продажбите и рекламата. По всяко време можете да възразите срещу използването на вашите данни за рекламни цели.

Доброволна информация

Ако ни предоставите данни доброволно, напр. във формуляри, и те не са необходими за изпълнение на договорните ни задължения, ние ще обработваме тези данни с легитимното предположение, че обработката и използването на тези данни е във ваш интерес.

Получател на данни и предаване на данни

Данните, които ни предоставяте, по принцип не се препращат на трети страни. Това включва, но не се ограничава до това, че Вашите данни не се препращат на трети страни за техните рекламни цели.

Възможно е обаче да използваме доставчици на услуги за функционирането на този уебсайт или за други продукти или услуги, предоставяни от нас. Поради това може да се случи доставчик на услуги да получи достъп до лични данни. Ние внимателно подбираме нашите доставчици на услуги - включително, но не само, от съображения за защита и сигурност на данните - и предприемаме всички мерки за законосъобразно обработване на данните, изисквани от закона за защита на данните.

Обработка на данни извън Европейския съюз

Ако личните данни се обработват извън Европейския съюз, можете да намерите повече информация за това в предишните изявления.

Длъжностно лице по защита на данните

Назначили сме длъжностно лице по защита на данните.

Можете да се свържете с него, като използвате следния адрес:

Куайсер Фарма България ЕООД 
ЕИК 204339968
Адрес: гр. София, ул. „Проф. Рашо Рашев“ No 4, ет. 1, офис 1
info (at)queisser.bg
Длъжностно лице по защита на личните данни: Момчил Добрев
Електронна поща: dpo (at)queisser.bg
Телефон: +359 2 441 27 64

Вашите права като субект на данни

Имате право на достъп до личните си данни. Можете да се свържете с нас по всяко време, за да поискате достъп до тях.

В случай на искане за достъп, което не е направено в писмена форма, моля, имайте предвид, че можем да поискаме от Вас доказателство, че сте лицето, за което се представяте.

Освен това имате право на коригиране или изтриване, или на ограничаване на обработката, ако това ви е предоставено по закон.

И накрая, имате право да възразите срещу обработката в рамките на правните разпоредби. Същото се отнася и за правото на преносимост на данните.

Изтриване на данни

По принцип ние изтриваме лични данни, ако вече няма нужда от по-нататъшно съхранение. Такава необходимост включва, но не се ограничава до това, че данните все още са необходими за изпълнение на договорни задължения, преглед и предоставяне или отказ на гаранционни и други претенции по гаранция. В случай на законови задължения за съхранение, изтриването е възможност само след изтичане на съответното задължение за съхранение.

Право на подаване на жалба до надзорен орган

Имате право да подадете жалба относно обработката на лични данни от наша страна до Комисия за защита на личните данни (КЗЛД) 

Адрес: София 1431, бул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов” 15 
Тел: + 359 2 915 35 18 
Факс: + 359 2 915 35 25 
Ел. поща: [email protected][email protected] 
Уебсайт: www.cpdp.bg

Промени в тази политика за поверителност

Ние преразглеждаме тази политика за поверителност в случай на промени в този уебсайт или други събития, които налагат такова преразглеждане. Винаги ще намерите актуалната версия на този уебсайт.

Последна актуализация: 21/02/2022