1. doppelherz.bg
  2. За животни
  3. Продукти
  4. Doppelherz für Tiere Омега-3 масло за стави за котки и кучета

Омега-3 масло за стави за котки и кучета

Богато на омега-3 масло
Диетична допълваща храна
Омега-3 масло за стави за котки и кучета
Омега-3 масло за стави за котки и кучета
Омега-3 масло за стави за котки и кучета
Омега-3 масло за стави за котки и кучета

  • Съдържа важни омега-3 мастни киселини за подпомагане на метаболизма на ставите при остеоартроза
  • С прах от зеленоуста мида и дяволски нокът
  • С хондроитин - естествен градивен елемент на ставния хрущял
  • Висококачествена комбинация със страхотен вкус за допълнение към храненето
Без консерванти
Без консерванти
Без зърнени култури
Без зърнени култури
Без изкуствени овкусители
Без изкуствени овкусители
Без оцветители
Без оцветители

Допелхерц® für Tiere Омега-3 Масло за Стави за котки и кучета – за подпомагане на метаболизма на ставите при остеоартроза.

  • Прахът от зеленоуста мида е източник на GAG (глюкозаминогликани) и незаменими омега-3 мастни киселини, които могат да помогнат на опорно-двигателната система при ставни заболявания.
  • Витамин E и манганът са важни антиоксиданти. Заедно с аминокиселината метионин те подпомагат метаболизма на ставите на котките и кучетата при остеоартроза.
  • Хондроитинът е вещество, синтезирано по естествен път в тялото, и е съществен компонент на хрущялната тъкан. Той поддържа ставната повърхност гладка и еластична.

Ценна комбинация от масла и други активни съставки

Допелхерц® für Tiere Омега-3 Масло за Стави за котки и кучета е диетична допълваща храна, разработена от ветеринарни лекари спрямо физиологичните нужди, която е лесна и удобна за употреба. За да постигнете оптимална ставна подкрепа Ви препоръчваме да прилагате маслото според препоръчаните дневни дози.

Зеленоуста мида

Зеленоустата мида (Perna canaliculus) произхожда от крайбрежието на Нова Зеландия. Там тя се използва традиционно като храна от местните жители Маори, което според научни изследвания влияе позитивно на здравето на ставите им1. В Германия прахът от зеленоуста мида е ценен заради ефекта му върху ставите – както при хората, така и при домашните любимци. Месото на мидата съдържа глюкозаминогликани (GAG), както и омега-3 мастни киселини, които могат да окажат подкрепа при ставни проблеми.

По-високо съдържание на омега-3

Незаменимите ненаситени омега-3 мастни киселини EPA и DHA са универсални за здравето. По-голямото им количество спомага за запазването на подвижността и радостта от движението на вашия домашен любимец.

Подходящо при диета BARF

Когато кучето ви се храни със сурова храна, трябва да внимавате дали си набавя всички важни хранителни вещества. С маслото за стави на Допелхерц® обогатявате храненето на кучето си с важни мастни киселини, витамини и микроелементи.

Експертна грижа - Допелхерц® für Tiere Омега-3 Масло за Стави за котки и кучета е продукт, разработен от ветеринари

Нашите ветеринарни лекари са разработили продуктите ни според актуални научни изследвания, така че да могат оптимално да подпомогнат домашните Ви любимци. По този начин можем да гарантираме, че те са висококачествени, здравословни и вкусни.

Този продукт е климатично неутрален

Всички продукти на Допелхерц са климатично неутрални. Компанията ни активно работи от години за намаляване на нивата на въглероден диоксид, които се отделят при производството и транспортирането на продуктите ни. За съжаление на този етап те не могат да бъдат елиминирани изцяло. Затова компенсираме отделените въглеродни емисии чрез подкрепа на редица проекти  за защита на климата в различни точки по света заедно с партньорите ни ClimatePartner.

Внимание

Ако Вашият домашен любимец все още не е приемал добавки, съдържащи масла, дневното количество трябва да се увеличава постепено в рамките на една седмица до препоръчителното такова.

Препоръчителна продължителност на употреба: първоначално до 3 месеца. Препоръчва се преди употреба или преди да се удължи периодът на употреба да се потърси мнението на ветеринарен лекар. Важно: осигурете достъп до вода!

За да разтворите всички твърди вещества, моля, разклатете енергично за 30 секунди преди употреба.

Съхранение

Съхранявайте плътно затворено на хладно и сухо, защитено от светлина място.

 

1. Cobb, C. S., & Ernst, E. (2005). Systematic review of a marine nutriceutical supplement in clinical trials for arthritis: the effectiveness of the New Zealand green-lipped mussel Perna canaliculus. Clinical Rheumatology, 25(3), 275–284. doi:10.1007/s10067-005-0001-8

Диетична допълваща храна за котки и кучета
За подпомагане на метаболизма на ставите на котките и кучетата при остеоартроза

Състав

Масло от сьомга (54,4%), ленено масло (27,6%), масло от конопено семе (9,2%), прах от зеленоуста мида (3,3%), хондроитин сулфат (0,7%)

Аналитични съставки

Суров протеин 1,6%, сурови мазнини 91,2%, сурови влакнини 0%, сурова пепел 1,4%, омега-3 мастни киселини: 210 g/kg, EPA 12 g/kg, DHA 18g/kg, метионин 1500 mg/kg, манган 80 mg/kg, витамин Е 7700 mg/kg

Добавки на килограм

 Ароматизант: екстракт от дяволски нокът 22 g

Препоръка за хранене

За да разтворите всички твърди вещества, моля, разклатете енергично за 30 секунди преди употреба.

Тегло на животното Дозировка
Кучета и котки до 10 kg 5 ml (1 ч.л.)
Кучета до 25 kg 10 ml (2 ч.л.)
Кучета над 25 kg 15 ml (3 ч.л. или 1 с.л.)

Ако Вашият домашен любимец все още не е получавал добавки, съдържащи масла, дневното количество трябва да се увеличи в рамките на една седмица до препоръчителното такова.

Препоръчителна продължителност на употреба: първоначално до 3 месеца.

Препоръчва се преди употреба или преди да се удължи периодът на употреба да се потърси мнението на ветеринарен лекар. Моля, осигурете свободен достъп до вода.

Съхранявайте плътно затворено на хладно и сухо, защитено от светлина място.