1. doppelherz.bg
  2. За животни
  3. Съставки
  4. Масла за котки и кучета

Масла за котки и кучета

Hunde laufen über Waldweg

Маслата са важен хранителен компонент, тъй като съдържат незаменими мастни киселини, които са изключително важни за редица процеси в организма. Котките и кучетата не могат да синтезират сами есенциалните мастни киселини и затова трябва да ги приемат с храната.

Омега-3 масло за кожа и козина за котки и кучета
Допелхерц за котки и кучета
Омега-3 масло за кожа и козина за котки и кучета
Богато на омега-3 и омега-6 масло
  • За подпомагане функцията на кожата при дерматози и силно изразена загуба на космена покривка
  • Омега-3 и омега-6 есенциални мастни киселини
  • Комбинация от висококачествени масла със страхотен вкус за допълнение към храненето
  • С бирена мая, куркума, биотин, цинк и витамини E+A

Има голямо разнообразие от масла, които са ценни източници на омега-3 и омега-6 мастни киселини – от масла от животински произход като маслото от сьомга, до растителни като лененото масло, маслото от пореч и маслото от вечерна иглика. Най-важното нещо е балансираното съотношение между двата вида мастни киселини. Всяко масло има специфичен мастнокиселинен състав, който определя възможните му области на приложение.

Докато омега-6 мастната киселина GLA (гама-линоленова киселина) от масло от пореч и вечерна иглика действа като компонент на клетъчните мембрани, стимулиращ растежа, омега-3 мастните киселини DHA (докозахексаенова киселина) и EPA (ейкозапентаенова киселина) могат да повлияят положително на възпалителните процеси. Те се съдържат главно във висококачественото масло от сьомга и други рибни масла. Лененото масло е растителното масло с най-високо съдържание на алфа-линоленова киселина – есенциална мастна киселина, необходима за различни функции на организма.

Приемът на специални масла може да помогне в грижата за вашият любимец и да осигури подкрепа при различни здравни проблеми.