За котката

Katze liegt auf Sofalehne
Ставите на котката
За котката
Ставите на котката

Едва ли някое друго животно ни вдъхновява толкова много със своите грациозни движения и ловкост, колкото котката. Сръчно и привидно без усилие тя скача на височина, равна на пет-шест пъти височината на тялото ѝ. 

Кожа и козина на котката
За котката
Кожа и козина на котката

Всички бозайници, включително котките, имат една обща черта – кожата е най-големият им орган. Тя обгръща цялото тяло и го предпазва от вредните въздействия на околната среда, например от механични натоварвания, но също така и от проникването на микроорганизми и химически вещества в организма.

Масло от сьомга, биотин и цинк за здрава кожа и лъскава козина
За котката
Масло от сьомга, биотин и цинк за здрава кожа и лъскава козина

Сьомгата е отличен източник на незаменими омега-3 мастни киселини и витамин D, които са от ключово значение при кожни възпаления и рани. Наличието на биотин и цинк в хранителния режим…

За дълъг котешки живот, изпълнен с жизненост

Всеки стопанин знае колко е приятно да се наслаждаваш на котката си: красивата външност, елегантните движения и този много специален характер - самоуверен, независим и любопитен - я правят съществото, което обогатява живота на цялото семейство. Когато котката лежи свита до своя човек на дивана и мърка, всичко на света е наред за всички.

Здравето е в основата на качеството на живот на нашите домашни любимци, както и на нас, хората. Разбира се, случва се животното да има здравословен проблем. В този случай ветеринарният лекар винаги е първото лице, към което се обръщаме, за да го прегледа и прецени как може да се помогне на косматия пациент.

Много заболявания обаче могат да бъдат предотвратени още в ранна възраст с помощта на правилно хранене. Дори при малките котенца трябва да се обърне внимание на приема на подходящи за възрастта основни хранителни вещества. По този начин се осигурява здравословен растеж и по-добро здраве в по-късна възраст. За всички фази от живота на котката има различни съставки и активни вещества, които ѝ помагат да остане здрава за дълго време или които могат да подпомогнат терапията на вече съществуващи проблеми.

Отделете време и разгледайте материалите в нашия тематичен отдел "За котката". Тук ще намерите информация и полезни съвети за Вашата котка. А с помощта на иновативните и изключително вкусни продукти Допелхерц für Tiere не е трудно да предизвикате щастливо мяукане дори от най-капризната котка.