За кучето

Laufender Hund
Ставите на кучето
За кучето
Ставите на кучето

Взаимодействието между мускулите, костите, съединителната тъкан и сухожилията е важно за движението на нашите кучета. Това е така, защото ставите са подвижните точки между всички твърди кости и благодарение на хрущялните повърхности служат като амортисьори по време на движение. 

Кожа и козина на кучето
За кучето
Кожа и козина на кучето

При повечето кучета козината е най-видимата особеност, тъй като, с малки изключения, тя покрива и предпазва изцяло кожата. Козината обаче може да бъде толкова здрава, колкото е здрава кожата под нея. А тя е сложен орган с много слоеве, функции и нужди.

За дълъг и щастлив живот на кучето

Какво по-хубаво от това да правите дълги и спокойни разходки с кучето си? Да го гледате как тича и играе с други кучета? Да плувате заедно с него, ако то е любител на водата? Да го заведете на училище за кучета? Можем да продължим този списък до безкрай, защото вероятно всеки стопанин на куче може да се сети за някое индивидуално занимание, което той и неговият четириног приятел правят с особено удоволствие заедно.

В основата на всички тези начинания е здравето. Едно жизнено куче, изпълнено с енергия и радост от живота, обогатява живота на всяко семейство. Когато то е щастливо и не изпитва болка, стопанинът му се чувства добре. Ако кучето се разболее, ветеринарният кабинет е първото място, на което трябва да се обадите, за да се погрижите за здравето на четириногия си приятел. Освен лекарската грижа, пълноценната храна също играе важна роля за здравето и възстановяването на кучето.

Оптимизираната диета може да помогне при съществуващи проблеми, или в най-добрия случай, дори да предотврати тяхното развитие. Допълващите храни, които комбинират висококачествени вещества в съобразени дози могат да помогнат на възстановяването на кучето и поддържането на здравословното му състояние.

Ако искате да разберете какво можете да направите за здравето на Вашето куче Ви каним да разгледате тематичните статии в секцията „За кучето“. Със сигурност ще намерите интересна информация и съвети, които ще ви помогнат да живеете дълго време с щастливото си и здраво куче.