1. doppelherz.bg
  2. Качество

Качество

Куайсер Фарма е безспорен лидер на немския пазар! За да достигнеш такива висоти в страна, която се слави със своята безупречност и дисциплина е необходимо да бъдеш безкомпромисен по отношение на качеството.

Ангажиментът за най-високо качество е основен за нашата работа и е гаранция за нашите клиенти, че всеки наш продукт допринася за доброто им здраве. Всички процеси, свързани с производството на продуктите ни са предмет на най-строги процедури, следящи хигиената и спазването на качеството във всеки етап. Този процес започва още с избора на суровини, продължава през отделните производствени етапи и завършва с тестване на крайния продукт.  

Качеството на използваните материали се проверява в началото на производствения процес. Отделно всички доставчици на Куайсер Фарма са сертифицирани, а предлаганите от тях суровини се подлагат на строг контрол на качеството. Куайсер Фарма разполага с високотехнологична лаборатория във Фленсбург, в която се правят изпитвания както на суровините, така и на партидите готова продукция.

Същите качествени стандарти важат и за съставките, използвани при производството на тоник. Всяка година произвеждаме над 4 милиона бутилки тоник Допелхерц в нашия завод във Фленсбург. Основен принцип е, че в продукта не се добавят изкуствени подобрители на вкуса. Това може да означава, че между отделни партиди тоник може да има разлики във вкуса - в зависимост от регионите на добив на съставките и конкретните климатични условия по време на беритбата на растенията. Ние ясно демонстрираме, че нашият тоник е съобразен максимално с правилата на природата и по-малко с тези на химията.

Ние вярваме в науката

Като формули и производство нашите продукти са базирани на научни данни и резултати от клинични изследвания. Така ние гарантираме:

• Безопасността на продуктите

• Тяхната ефективност

• Формули и състав, съобразени с нуждите на съвременния човек

• Максимално високо качество

Естествени съставки

В нашите продукти се съдържат много натурални съставки. Контролът и внимателната обработка на естествените съставки са от решаващо значение за производството на качествена хранителна добавка.

Някои от растителните екстракти, които използваме, произхождат от растения, които растат в дивата природа. Например, глогът се събира ръчно в горите на Източна Европа. Други, като валериан и хмел се отглеждат във ферми при спазване на определени стандарти. Тези стандарти включват прецизен контрол на качеството на почвата, включително с измерване на съдържанието на замърсители и тежки метали, забрана за употреба на пестициди и т.н. Точни изисквания има и относно начина и периода на бране на растенията. Пример: корените на женшен трябва да растат в продължение на 5 години, преди да се стигне до събирането на реколтата. Ако корените се съберат по-рано, кореновият екстракт съдържа много по-малко количество активна съставка.

Стандарт "Good Manufacturing Practice"

Всички продукти, суровини, дори самите опаковки се сертифицират по GMP (Good Manufacturing Practice) стандарт, който гарантира качеството на нашите продукти. В резултат на това нашата продукция е в съответствие със стандартите за качеството на Световната здравна организация (СЗО) относно процесите на производство на фармацевтични продукти.

GMP стандартът проследява производството в изключителни детайли:

  • заявка;
  • път на суровината и високото й качество;
  • системи за качество на доставчика;
  • използване на най-съвременни технологии и високотехнологично оборудване;
  • начин на контролиране;
  • хигиена на помещенията;
  • системи за вода и въздух;
  • висока квалификация на персонала, зает в производството;
  • система за пласмент и изтегляне на продуктите от пазара.

Успоредно с добрите производствени практики, компанията съумява да бъде и сред най-иновативните в сегмента си. В периода между 2000 и 2010 година, научно-изследователският отдел успява да разработи средно по пет нови продукта годишно!

На българския пазар, брандът Допелхерц включва над 40 продукта - в ДЕПО и двуфазни ДЕПО таблетки, които гарантират пълно усвояване на полезните съставки в тях, хидролизирани колагенови форми в индивидуални опаковки, микропелетни форми за бързо действие и удобен прием навсякъде, капсули и други лекарствени форми. Гарантираме, че избирайки продукт от широката ни гама вие ще получите качество, което ще допринесе за по-доброто ви здраве и благосъстояние.