1. doppelherz.bg
 2. За животни
 3. За котката
 4. Кожа и козина на котката
 5. Предотвратяване на кожни заболявания при котката

Предотвратяване на кожни заболявания при котката

За да намалят риска от кожни заболявания, стопаните на котки трябва да осигурят подходяща за породата диета, както и да следят внимателно състоянието на домашния си любимец
Zwei Katzen in Korb vor Fenster

Здравата кожа се нуждае от подходяща комбинация от хранителни вещества, за да изпълнява оптимално всички свои функции. Ако животното има недостиг на важни нутриенти, това може да окаже негативно въздействие върху здравето на кожата, което да се прояви и върху козината. Подбрали сме най-важните съвети за здрава козина и предотвратяване на кожни заболявания при котките:

Допелхерц® für Tiere Омега-3 масло за кожа и козина за котки и кучета
Doppelherz für Tiere
Допелхерц® für Tiere Омега-3 масло за кожа и козина за котки и кучета
Богато на омега-3 и омега-6 масло
 • За подпомагане функцията на кожата при дерматози и силно изразена загуба на космена покривка
 • Омега-3 и омега-6 есенциални мастни киселини
 • Комбинация от висококачествени масла със страхотен вкус за допълнение към храненето
 • С бирена мая, куркума, биотин, цинк и витамини E+A
 • Научете какви са индивидуалните хранителни нужди на Вашия домашен любимец.
 • Хранете котката си с качествена храна, съобразена с породата ѝ. Обърнете внимание дали съдържа съставки като масло от сьомга, цинк, биотин и други витамини от група B. Те поддържат оптималния баланс на мастните киселини, подпомагат процесите на регенерация и поддържат здравето на кожата и козината.
 • При среднокосмести и дългокосмести котки: редовно разресвайте котката си, за да предотвратите кожни проблеми и заболявания, причинени от сплъстена козина. Това важи с особена сила през сезоните за смяна на козината.
 • Редовно проверявайте козината на котката си за кожни лезии и обриви. Също така внимавайте за признаци на бълхи или кърлежи.
 • Ако котката Ви носи нашийник, уверете се, че той е достатъчно хлабав, за да се избегне триене и протриване на кожата.
 • За домашни котки: през студените есен и зима влажността в стаята трябва да бъде между 40 и 60%. Можете да избегнете прекомерното изсушаване на кожата, като поддържате по-умерена температура в жилищното помещение.

Избор на подходяща храна при проблеми с кожата и козината

Здравето на кожата и козината зависи от редовното и целенасочено снабдяване с важни хранителни вещества, като незаменими аминокиселини и мастни киселини, както и витамини, микроелементи и антиоксиданти. Висококачествената храна осигурява на котката всички важни хранителни вещества, витамини и минерали и укрепва имунната система. В най-добрия случай храната за котки трябва да се съхранява в херметически затворен контейнер, за да се запази свежа.