1. doppelherz.bg
  2. За нас
  3. Новини
  4. Допелхерц - осиновител на кошери и в подкрепа на българските пчелари

Допелхерц - осиновител на кошери и в подкрепа на българските пчелари

Paar am Strand

Знаете ли, че през пролетта на 2020 г. около логистичния ни център в Германия бяха посадени диви растения на площ от над 20 000 квадратни метра? И знаете ли каква е причината? За да могат пчелите, както и други насекоми и дребни бозайници, да имат своето убежище и да не бъде нарушен естественият им хабитат, въпреки нашето съседство.

Вярваме в устойчивия бизнес и винаги подхождаме с огромно уважение към природата. А пчелите са онази жива сила, която съхранява, обгрижва и поддържа баланса в нея. Именно и поради тази причина през 2022 г. станахме част от партньорите на  Истински мед и си осиновихме кошери. Чрез тях успяваме да помогнем на българските пчелари, техните устойчиви практики в отглеждането на пчелите и да се радваме на 100% чист български мед. 

Като част от програмата "Осинови кошер", всяка година посещаваме нашите кошери и научаваме интересни факти за живота на пчелите и работата на пчеларите. Една сладка разходка из природата, която накрая включва и хапване на вкусен мед. Последното си посещение успяхме да осъществим заедно с партньорите ни от Фондация "За Нашите Деца", за да могат всички деца да се запознаят от малки с магията на пчелите.  Заедно сме в грижата за хората, заедно сме в грижата и за природата - това е силата на две сърца! Включете се и вие тук.